چهار اثر فوقالعاده مدیتیشن برای سلامت جسم و ذهن
چهار اثر فوقالعاده مدیتیشن برای سلامت جسم و ذهن
مدیتیشن نوعی تمرین است که با خواص متعددی برای سلامتی جسم و ذهن ارتباط دارد. از جمله فواید مدیتیشن میتوانیم به افزایش سلامتی عمومی و بهبود کیفیت خواب اشاره کنیم. به همین دلیل است که انجام این تمرین بهشدت توصیه میشود. اگر میخواهید مدیتیشن را به بخشی از روتین خود تبدیل کنید، باید اصول انجام آن به روش صحیح را یاد بگیرید. مدیتیشن در حقیقت آموزش ذهن برای به دست آوردن آرامش است. این توانایی نیاز به صبر و مداومت دارد.
مدیتیشن یکی از مفیدترین تمریناتی است که هرشخص میتواند آن را انجام دهد. مدیتیشن تاثیرات شگفتآور و آرام بخشی بر روی بدن و ذهن دارد و موجب کاهش استرس، افزایش آرامش و ایجاد آگاهی بیشتردر انسان میشود.
اما متاسفانه امروزه بسیاری از مردم آنقدر در انبوهی از مسائل پیچیده زندگی مدرن امروزی درگیر شدهاند که اندیشه انجام مراقبه مجالی برای حضور در زندگی افراد نمییابد. اما اگر درباره تاثیرات شگفتانگیز مراقبه بر تندرستی بیشتر بدانیم، با وجود مشغلههای زیاد، بدون تردید روزانه زمانی را برای انجام آن اختصاص خواهیم داد.
در اینجا به چهار دلیل ساده که چرا توصیه میکنیم، بدون اتلاف وقت مراقبه را جزئی از زندگی خود قرار دهید، اشاره میکنیم. چراکه سلامتیتان به آن مربوط است.
۱. مدیتیشن باعث افزایش شادی، کاهش درد و فرونشاندن اضطراب میشود.
مدیتیشن سبب انتشار هورمون اندورفین در خون میشود که احساس داشتن حالتی مطلوب را افزایش میدهد. این حسهای خوب از نظر بیوشیمی، به دیگر زمینههای زندگی عاطفی سرایت کرده و باعث میشود با مراقبههای منظم، حالتی آرامتر و همراه با همدلی بیشتر داشته باشید، کمتر خشمگین شوید و کمتر از مسائل کوچک برنجید.
به نوشته مجله علوم اعصاب، مدیتیشن سبب ارسال مواد شیمیایی و قدرتمند ضد دردی به مغز میشود که عملکردی مشابه مسکِن دارد. برای بسیاری از بیماران، تمرین مدیتیشن میتواند روشی مفید برای مبارزه با استرس و اضطراب باشد و آنها قادر باشند در وسط آشوب و همهمه شهرها فضایی آرامش بخش برای خودشان ایجاد کنند.
۲. مدیتیشن خطر ابتلا به فشار خون، سکته مغزی و بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
یکی از بهترین فواید مدیتیشن و مراقبه برای سلامت این است که میتواند تأثیر زیادی در کاهش خطر ابتلا به فشار خون، سکته مغزی و بیماریهای قلبی داشته باشد.
حتی متخصصان به شدت محافظه کار در انجمن پزشکی آمریکا هم از انجام مراقبه پشتیبانی کرده و اخیرا در گزارشی اظهار داشتند که مدیتیشن میتواند راهکاری موثر برای کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در افراد مبتلا به فشار خون بالا به شمارآید. هنگامی که فشار خون کاهش یابد، به دنبال آن خطر سکته و حمله قلبی هم کاهش مییابد.
۳. مراقبه روند پیری مغز را کند میکند و کروموزومها را جوان نگه میدارد.
در سالهای اخیر، برخی مطالعات نشان دادهاند که مدیتیشن میتواند به آهسته شدن روند پیری کمک کند. محققان دانشگاه یوسیالای، در بررسی جدیدی به این نتیجه رسیدند که مدیتیشن به حفظ ماده خاکستری مغز، بافتی که شامل سلولهای عصبی است، کمک میکند. از این هم جالبتر این که، نتایج پژوهشی دیگر که در دانشگاه کالیفرنیا، دیویس انجام شد، نشان داد که مدیتیشن سبب تحریک فعالیتهای آنزیم «تلومراز»، که کروموزمها را جوان نگه میدارد، میشود که موجب افزایش طول عمر میشود.
۴. مراقبه کمک میکند که بهتر و راحتتر بخوابید و نیز توانمندی ذهنی قویتری در موقعیتهای سخت داشته باشید.
هنگامی که با تضادها و تنشهای ذهنی در مبارزهای شدید هستید، قادر نیستید به راحتی به خواب روید و آرام بگیرید. تلاشهایتان بیفایده به نظر میرسد و راهی برای آرام کردن ذهن و جسم خستهتان پیدا نمیکنید. بهتر است در این وضعیت دست از مبارزه بردارید و به درمانهای دارویی هم فکر نکنید. در عوض مدیتیشن کنید. این کار ذهن و بدنتان را آرام خواهد کرد و بعد از آن به آسانی به خواب خواهید رفت. مدیتیشن میتواند کمک زیادی به رفع اختلالات خواب کند. حتی شواهد زیادی دال بر این که مدیتیشن از چرت زدن بهتر است وجود دارد. وقتی محققان، هوشیاری دانشجویان را هنگام خواب، تماشای تلویزیون یا تفکر ارزیابی کردند، حدس بزنید که در این مقایسه چه کسانی در صدر قرار گرفتند؟
نتیجه این بود: افرادی که عادت به مراقبه یا مدیتیشن داشتند، در مقایسه با دیگران ده درصد از سطح هوشیاری بیشتری برخوردار بودند.